Domburg: oudste badplaats van Zeeland

Domburg heeft veel te bieden. Het is een niet al te grote badplaats en werd sinds de 17e eeuw al bezocht als kuuroord door met name de Zeeuwse stedelijke en adellijke elite. Zij kwamen met hun badkoetsen naar Domburg om een zeebad te nemen. Ook kunstenaars hebben hun weg altijd weten te vinden naar Domburg, zoals bijvoorbeeld Piet Mondriaan. Kunstschilders werden vooral door Domburg aangetrokken vanwege het zogenoemde ‘Zeeuws licht’.

Nog altijd trekt Domburg veel welgestelde families die er al van oudsher komen en kunstenaars. Ook Duitse toeristen hebben de populaire kustplaats inmiddels gevonden en lijken Domburg en haar strand in hun hart te hebben gesloten.

In het oude centrum van Domburg zijn inmiddels ook allerlei leuke koffietentjes waar je even kunt bijkomen van het shoppen. Stel dat je een aantal dagen in Domburg verblijft dan heb je waarschijnlijk ook wat aan onze Domburg Restaurant tips.

Als je Domburg bezoekt, zul je zeker ook even het strand op willen. Wil je meer weten wat het strand bij Domburg allemaal te bieden heeft, we hebben alles voor je op een rijtje gezet.