Een van de leukste stranden van Nederland is strand Domburg

Dit komt vooral omdat strand Domburg bij een van de bekendste badplaatsen van Nederland ligt. Maar ook het strand zelf is een mooi zandstrand zoals je dat alleen in Zeeland ziet. De leuke gekleurde strandhuisjes maken het af. Het kan er wel druk zijn, omdat Domburg nu eenmaal zo populair is. En dat is niet voor niets. Al sinds vroeger komen hier vooraanstaande en adelijke Zeeuwen baden. In 1834 werd de badplaats voor het eerst echt ‘in gebruik genomen’, toen twee Middelburgse families er met badkoetsen een zeebad namen.

Zelfs als het waait – wat nog weleens voorkomt aan de Nederlandse kust – is strand Domburg erg populair. Je zet een blauw-wit scherm op en loopt tijdens jouw dagje strand gewoon lekker vaak Domburg zelf in. Hier vind je leuke winkels, koffie en lunchtentjes en er zijn restaurants te over. Vergeet niet een ijsje te eten terwijl je rondslentert tussen de oude en nieuwe chic van Nederland.

Overnachten in een strandhuisje op het strand van Domburg

Wil je het liefst op strand Domburg blijven om na te genieten van de prachtige zonsondergang, huur dan een strandhuisje aan zee waar je kunt overnachten in Domburg.

Een aantal strandhuisje verhuurbedrijven:

Favoriete strandtenten Domburg

  • Strandpaviljoen Strand90 Dit strandpaviljoen hoort bij het chique Domburg badhotel en dat kun je merken aan de kwaliteit van het eten en de bediening. Het terras is een echte hotspot in Domburg en ondanks dat het er vaak druk is kun je altijd wel een plekje vinden. Ook binnen in het restaurant zit je heerlijk bij de openhaard en kun je genieten van hun geweldige menukaart.
  • Het Badpaviljoen Het Badpaviljoen is een oude bekende in Dombug. Het gebouw ligt prachtig op de mooie duinen van Domburg. Vanaf het terras kijk je uit over Domburg strand en de zee. Je komt hier helemaal tot rust, Het terras is groot genoeg om altijd wel een plek te vinden. Restaurant Badpaviljoen biedt een heerlijke menukaart met onmisbaar hun Plateau fruits de mer, garnalen kroketten, oesters en kreeft. De wijnkaart is ook goed dus niets staat nog in de weg om lekker te genieten van een super lunch of diner.
  • Strandpaviljoen de Oase
  • De Stenen Toko
  • Strandpaviljoen Noordduine
  • Strandpaviljoen Brooklyn beach

Meer informatie over het strand zelf, kijk dan bij de VVV Zeeland

Strand Noordduin in Domburg