Er is ongelofelijk veel te doen met kinderen in én rondom Middelburg.

Onze top 5 :

Deltapark Neeltje Jans

Bezoek het beroemde Deltapark Neeltje Jans waar je alles te weten komt over de allergrootste stormvloedkering ter wereld die na de watersnoodramp van 1953 is gebouwd. Nederland is een echt waterland en als je in Zeeland bent dan is het echt de moeite waard deze Deltawerken te bezoeken. In de Delta Experience kun je via een 4D animatie ervaren wat de kracht van water kan zijn en je komt meer te weten over de historie van het Nederlandse gevecht tegen het water. Naast alle informatie over de deltawerken bij Neeltje Jans zijn er ook veel attracties, is er een waterpark met waterglijbaan en een Aquarium. Je kunt een zeehonden show bezoeken en zwemmen met zeeleeuwen of zelfs met haaien. Wil je ook iets van de omgeving zien dan kun je mee met de Rondvaart over de Oosterschelde.

Zeeuws Museum

Middenin in Middelburg ligt op het prachtige abdij complex het Zeeuws Museum. Meestal is een bezoek aan een museum niet per se een goed idee met kinderen maar dit museum heeft haar best gedaan zo aantrekkelijk mogelijk voor kinderen te zijn. Vraag naar de gratis zigzag speurtocht die je samen met kinderen kunt doen. Hiermee moeten de kids allerlei onderdelen van tentoongestelde objecten vinden en zo lopen ze op een speelse manier door het museum te zoeken naar van alles en hebben ze er echt lol in als ze iets vinden. Daarnaast zijn er een aantal interessante schatkamers ingericht met onder andere een mummie waar kinderen meestal lang naar blijven kijken. Er is een cafe waar je wat kunt eten en drinken. Bij mooi weer heb je helemaal geluk en kun je buiten op het charmante terras midden op het abdijplein onder de mooie oude bomen zitten.

Rondvaart Middelburg

Het is echt de moeite waard om met kinderen een rondvaart te doen in Middelburg. Je kunt opstappen bij de Kloveniersdoelen (adres: Achter de Houttuinen 39). Er zijn leuke gidsen die alles vertellen over de mooie historie van de stad Middelburg. Als er een brug aankomt is het extra leuk voor de kids want dan moet er flink gebukt worden om er onder door te kunnen. Het duurt ongeveer 45 minuten en je kunt gedurende de dag opstappen afhankelijk van de drukte. Je ziet zo de stad en al haar mooie monumenten op een originele manier.

Mocht je van wat meer activiteit houden kun je hier ook een kano huren en zelf het water op gaan om zo de stad Middelburg te bewonderen.

Het Arsenaal in Vlissingen

Aan het water van de vissershaven in Vlissingen ligt het oude gebouw dat nu dienst doet als attractiepark Het Arsenaal. Het gebouw is alleen al historisch gezien de moeite van het bezoeken waard. Omdat Michiel de Ruyter in deze buurt geboren is, wordt aan hem in het Arsenaal ook aandacht besteed. Verder zijn er veel leuke attracties als een zee aquarium, piratentheater, een scheepssimulator en andere waterattracties voor kleine piraten.

Stranden in de buurt van Middelburg

Dit is onze top 5 speeltuinen in de buurt van Middelburg:

  • Klok’uus

   Klok’uus Ligt op 10 minuten rijden van Middelburg maar een bezoek is meer dan moeite waard voor kinderen en dus ook hun ouders. Het biedt de ultieme speeltuin met o.a.: een grote binnenspeeltuin met touwen parcours en Freefall glijbaan. Ook een apart speelgedeelte voor allerkleinsten.
   Buiten: Tractor skelters, Bungee jump trampolines  en  laser gamen. In de zomer veel luchtkussens.
   Ouders kunnen hier heerlijk bijkomen met een cappuccino of een heerlijk glas bier. Klok’uus is echt een van de leukste speeltuinen van Zeeland!

  • Molen De Jonge Johannes
   Op 5 minuten rijden van Middelburg centrum vind je deze leuke buitenspeeltuin met terras ernaast. Er zijn grote springkussens, een skelterbaan en klimrekken. Deze speeltuin is geschikt voor kleine kinderen (tot een jaar of 8).
  • Hof Poppendamme
   Erg leuk om met kinderen naar deze natuurboerderij en speeltuin te fietsen. Het ligt namelijk prachtig in de natuur op zo’n 5 kilometer afstand van Middelburg.  Er is een binnenspeeltuin en een buitenspeeltuin, een restaurant en een heerlijke tuin om te zitten terwijl de kinderen op de trampoline springen of aan de kabelbaan hangen. Naast Hof Poppendamme zit een imkerij die je kunt bezoeken, meer info hierover: imkerijpoppendamme.nl
  • Five Star Farm
  • Kinderboerderij de Klepperhoeve